lørdag 7. juli 2012

Vi kom inn til et yrende folkeliv i Bergen havn i torsdag kveld. Det var trangt om plassen, men vi fikk lagt oss på utsiden av en annen Bavaria. Tror man skal lete lenge for å finne rimeligere overnatting midt i Bergen by, havneavgiften pluss strøm endte på 225 kroner.

Etter å ha gått litt i byen, kastet vi loss i totiden. Været var herlig, sol og sval vind. Vindmåleren viste 2-3 m/s hele tiden, noe som i praksis betyr vindstille. Den blir litt lurt av vår egen fartsvind. Vi gikk for motor hele dagen, en rolig og herlig dag.


Vi la til kai i en bukt mellom Stolmen og Huftarøy. På den andre siden ligger Bekkjarvik, en av Vestlandets mest populære havner. Vi lå alene ved en fiskerallmenningskai med selskap av noen hytter like ved. Etter sol kommer regn, og i dag høljet det ned fra morgenen av. Ingen grunn til å ligge der og vente, så vi startet tidlig på ferden mot Haugesund. En liten trekk med medvind fikk vi, så Skippern satte opp genoaen på bom for å få mer areal. Vi marsjet avgårde i 5-6 knop med litt støtte fra motoren


Det var ganske lunt og varmt, så i perioder kunne vi sitte hele gjengen på dekk. Over sletta på vei til Haugesund var det mye trafikk, små og store fartøy.Under innseilingen til Haugesund så vi Draken Harald Hårfagre, det største vikingskipet bygget i moderne tid (http://dno.vikingkings.com/).


Vi gikk inn Smedasundet midt i Haugesund sentrum. Rett før vi la til kai møtte vi hardangerjakten Johanne Karine (http://haugesjoen.no/kystkultur/bater/johanne-karine/). En vakker gammel båt som brukes til utflukter.Vi skal få sett litt av byen før vi tøffer videre sørover i morgen. Satser på å komme oss til Stavanger.

2 kommentarer:

  1. TAKK FORAT VI KAN VÆRE MED DERE!SÅNNE KLYPER VIL JEG OGSÅ HA!FLINKE,KREATIVE STORESØS.IDAG ØSREGNER DET HOS OSS MEN HELDIGE OSS HAR FÅTT BESØK AV STORGUTTEN FRA SANDEFJORD!HA EN FIN SEILAS VIDERE!KLEM

    SvarSlett
  2. Ho sett sikkert gjerne i lag med bestemor og lage nån ska du sjå. Hels han fra oss da. Klemma fra oss i Kristiansand.

    SvarSlett