onsdag 11. juli 2012

Mandag morgen startet vi fra Stavanger tidlig for å slå følge med to andre seilbåter. Det var koselig å holde sammen, kommuniserte på forhåndsbestemt kanal på VHF-en. Vi kom inn i et område med tåke, og heldig var det at vi var sammen med dem da. Radaren vår er midlertidig ute av funksjon, og vi har ikke AES. Den første båten hadde AES og den andre fungerende radar. Vi la oss tett inntil, og nøt dermed godt av deres utstyr.

                                              X-Yacht i front, fulgt av Hallberg Rassy og Bavaria

                                                       Hallberg Rassy 39

 Han som inviterte oss hadde en ny X-Yacht 44 fot, betydelig lettere enn oss og lystall på 1,45. De hadde ut lite duk, men dro raskt unna når det ble litt mer vind. Den andre båten var en Rassy 39 fot med lystall 1,16. Det ble dermed litt spredning i feltet etterhvert. Rassyen sto på godt med motor i tillegg for å henge med. De gikk videre til Mandal, mens vi gikk inn til Egersund etter ca. 6 timers seilas.

Jeg og jentene la oss igjen på hotell, mens Skippern dro videre. Det skulle bli sterk vind, noe båten tåler godt, og Skippern liker godt. Han kan stå på på en helt annen måte enn når vi er ombord, og skal taes hensyn til. Fikk melding i tretiden på natta, da hadde han kommet fram til Farsund. Han hadde hatt en fin seilas med friskere vind på slutten, og veldig mye tung sjø i innseilingen.

Neste morgen tuslet jeg og jentene til togstasjonen for å ta toget til Kristiansand. Mens vi satt på toget, fikk jeg en lykkelig Skipper på tråden. Han hadde god fart i båten, og mente at vi skulle vente på ham i Kristiansand, istedet for å ta bussen til Mandal. Han hadde medvind fra vest, frisk bris-liten kuling. Krysset utover for å få litt skjæring, og krysset innover igjen mot Kristiansand. Autopiloten styrte meget godt i tung sjø, vandret litt når vinden økte på. Etter å ha revet ned noe, stabiliserte den seg. Sjøen roet seg når han nærmet seg land. GPS-en viste 7-8 knop, men båten surfet opp i 10 knop. 17 tonn i 10 knop er en mektig opplevelse, mange krefter i sving.Skippern plukket oss opp i gjestehavnen og da var det deilig å komme ombord igjen. Skippern hadde da fraktet båten 110 nautiske mil.

Vi la oss i Kristiansand gjestehavn i dag. Det var litt av en manøver for å legge til kai, med mange stressede personer på land og i andre båter. Trangt om plassen og mange store båter. Vi gikk en liten tur i byen etter en rolig start. Vi var alle slitne etter i går, så det var godt å hvile. Dyreparken ble utsatt til i morgen.

Det er festival på naboøya i helga, og i kveld har vi kost oss med god musikk, blant annet Raga Rockers. Nå ligger det mange båter og dupper utenfor kaia her og venter på John Fogerty. Kveldskos!

Vi plukker opp tre nye mannskap fra nabohuset i morgen, noe vi gleder oss til.

3 kommentarer:

  1. Koselig med nytt mannskap da!! Men - er det ingen av dere som blir sjøsjuke?:)

    SvarSlett
  2. Ikke nå, men jeg har hatt et par runder med kvalme når store bølger kommer inn fra siden. Liker det dårlig. De søte små er helt upåvirket :)

    SvarSlett
  3. Så flinke dere er alle sammen!jeg er så stolte av dere!kjempeflinke seilerjenter !hyggelig å få besøk da.Det er gråvær og regn her men vi koser oss inne med lys og heimlaga is på bordet.Hils til alle og kos dere på sørlandet.masse bestemorklemma

    SvarSlett