torsdag 19. juli 2012


I går kveld satt vi en stund på dekk og skravlet etter at ungene hadde sovnet. Himmelen ble farget i yndlingsfargen til Storpia av solnedgangen, men da hadde de to snuppene endelig tatt kvelden. Storpia og venninnen var seige, men slik skal det vel være på overnattingsbesøk.

Vi gikk fra Tvedestrand på formiddagen. Ungene lekte med Kjapp, kompisen til Elias. De hengte ham i et snøre bak båten. Til deres store fortvilelse ble Kjapp skipbrudden etter en stunds lek. Skippern måtte ut i gummibåt for å redde ham. Heldigvis kom Elias på banen sånn for sikkerhets skyld, men da var alt redningsaksjonen vellykket.

                                              Pappa! Du må redd han!
                                            Vinker til Elias!

Våre gjester er godt kjent i disse traktene og kunne gi gode råd om hvor vi skulle gå. Kartet ble grundig studert, og det ble bestemt at vi skulle ut i skjærgården. Målet var å finne en fredeligere uthavn. Vi har ikke forsøkt å ligge langs landet i uthavn tidligere. Gjestene våre lærte oss det, og det var godt å ha flere hender. Vi som er uerfarne med dette, bør ha tre for å legge til, mens man kan klare det med to par hender hvis man er vant. Fenderene blir lagt til å duppe i vannlinja, og båten settes fast med fortøyninger på kryss og tvers. Til slutt har man planken, slik at det er enkelt å gå i land.

 

Alle mann er veldig fornøyde med målet for dagen. En idyllisk liten plass. Vi var alene her en times tid før vi fikk selskap av etterhvert tre andre båter. Vi ruslet en tur rundt på øya og så oss litt omkring. Det er ingenting her, bortsett fra fortøyningsanker i berget og en do om man trenger det.

                                             Glattvaskede svaberg

                                                      En do midt i mellom knausene

Vi diskuterte hva vanntemperaturen kunne være, landet på at den er ca. 17 grader. Vannet så herlig ut, men med den temperaturen lot kun Skippern seg friste. Det må adskillig varmere vann til før jeg hopper uti.


Nå blir det grilling til kvelds. Planen er å lyse krabber, men vi får se hva vi orker når ungene har sovnet.


1 kommentar:

  1. Kjempetrivelig å lese bloggen din. Ønsker dere fortsatt god vind.
    Velkommen tilbake :-)
    NH

    SvarSlett