mandag 16. juli 2012

Nok en fin dag på Sørlandet. Helt greit vær, men kald vind. Det har ennå ikke vært så veldig høye temperaturer. Men for oss som er vant med trøndersommer, er det uansett deilig med relativt stabile temperaturer og lite regn.

Besøket vårt mønstret av i dag for å reisen hjem igjen. Det har vært veldig hyggelig å ha dem her, rart å se dem dra. Neste gang vi ser dem er vi hjemme igjen.

Dagen gikk med til proviantering og vask av båt. Vi gikk fra Grimstad i femtiden. Det var som vanlig mye trafikk der vi tøffet videre langs leia. Vi hadde ingen klar plan for dagen, og før vi visste ordet av det, var vi i Arendal. 

                                               Innseiling til Arendal

Vi gjorde et lite forsøk på å finne en plass i Arendals gjestehavn, men det var ganske fullpakket med båter. Det ble raskt enstemmig vedtatt at vi ville videre.

                                             Foto by Storpia

Vi konsulterte den kloke boken og fant en uthavn like ved munningen av Tromøysundet. Det så grunt ut, men det gikk fint med finnavigering og en dame som hang over baugen og fulgte med. Vi la til i en vik på østsiden av Klokkøya. Det var ingen kroker ledige, men klatremus hoppet bare opp til nærmeste tre og satte oss fast. Den alltid ufeilbarlige Skipper, fortalte etterpå at han benyttet anlednigen til å avtrede på naturens vegne, noe som var litt ubehagelig med tanke på at han akkurat hadde renset ankeret for brennmaneter...


                                                       "Æ står her og passe på æ..."

Vi forventet en noe roligere havn, men vi ble båt nr. 15 som la til her i kveld. Liv og leven i de andre båtene, det er mange som feirer at de har ferie. De overdøver imidlertid ikke at det er mye annet liv her i sundet, det spretter smått og stort rundt meg hele tiden.                                             Bjørknes, tvers over

                                                Bjørknes by nightIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar