søndag 29. juli 2012

Jeg og jentene mønstret på igjen i går kveld. Skippern seilte fra Arendal til Lillesand på torsdag, og ventet der til vi kom dit. Vi har hatt det kjempefint hos Gommo, men det var også godt å komme tilbake ombord igjen. Tror nok det var litt tamt for Skippern mens vi var borte, så han var glad vi ble fulltallige igjen.

Vi startet fra Lillesand i halv tolvtiden. Det regnet tett. På radaroversikten over Sørlandet, så vi at det var meldt mindre nedbør lenger vestover. Seilasen startet med fullt regnhyr og cockpit-teltet oppe.


Vindretningen som var meldt var gunstig, så vi la utover på kryss. Det sluttet å regne, fikk kun litt yr i ansiktet. Vi hadde god fart i båten og begynte å få håp om å komme oss forbi Lindesnes. I tillegg til muligheten for å tilbakelegge mange sjømil, foretrekker Skippern å trekke til havs for å slippe unna trafikken.


Vi så ingen andre båter her ute enn en farkost som vokste raskt i horisonten. Fjordekspressen passerte bak oss i stor fart, og var borte igjen i løpet av få minutter. 


Troen på at vi skulle komme oss langt av gårde i dag, forsvant da vinden plutselig snudde. Istedet for gunstig vind fra nordøst, fikk vi nå en dreining på 180 grader, og sørvesten rett i fjeset. Vinden blåste opp til kuling, og pisket på kort tid opp bølgene. Skippern tok umiddelbart beslutningen om å vende nesen innover mot land igjen. Vi gikk da med vinden og bølgene. Turen innover gikk raskt,vi lå jevnt på cirka 9 knop. Vi mistet mange sjømil på grunn av vindskiftet, men det er ingenting å gjøre med. Det var godt å komme tilbake til holmene og se utover mot det urolige havet.


Ferden videre gikk da i le av holmene og vi fant etterhvert sola igjen. Vi gikk gjennom Olavssundet like ved Ny Hellesund. Her fikk vi igjen se de sedvanlige hvite husene tett i tett i vannkanten. Midt i sundet var en holme fylt med skrot for å lage et bål.

 


Vi var så heldige å få se tre nydelige smykker ligge fortøyd  side om side like ved en liten øy som delte sundet i to. Ved enden av sundet ankom et brudefølge i båt til festen sin på brygga i det vi passerte.

Dette lille innholdsrike sundet ville vi ikke fått sett om vi hadde toget forbi langt ute i havet. Så aldri så galt at det ikke er godt for noe.
Vi var uansett glade for å være inne blant holmene. Med slike bølger inne i skjermet farvann, vil det være ganske andre tilstander ute i åpent hav. Vi kom inn til Mandal til Lissmors leggetid. 

Båten fikk ligge i bås for første gang på denne turen. Skippern er strålende fornøyd. Varselet for morgendagen er for luftig til å ta hornet for vår del. Slik det ser ut nå, blir vi her i to netter. Men varslet vær og faktisk vær, er to forskjellige ting, det har vi fått erfare flere ganger på denne turen. 

Gjestehavnen i Mandal sentrum2 kommentarer:

  1. Kult å følge med. Dere er heldige som er på tur. Ta vare på hverandre og god tur videre. Hilsen Rune, Hanne, Pernille og Storm.

    SvarSlett
  2. Takk for det! Vi har det fint :) Håper overgangen fra ferie til jobb gikk fint. Hils alle mann fra oss.

    SvarSlett