tirsdag 26. juni 2012

Det regnet hele natten, men til morgenen var det oppholds og fint. Skippern og Storpia gikk seg en liten tur, mens jeg brukte sedvanlig lang tid på å komme i gang, og Lissmor sov dupp. De kom tilbake med en stor bukett markblomster. Etter å ha gjort oss klare hele gjengen, gikk vi oss en tur i fjæra og etterpå innom Gjestegiveriet.

Sånn cirka midt på dagen startet vi på turen sørover igjen. Vi gikk igjen innerleia, mindre bølger og mer å se på. Ikke rart det kalles stolpleia, det var finnavigering over enkelte stykker.

                                         10 merker samlet

Vi droppet Bud som destinasjon og dro videre til Bjørnsund. Det gamle fiskeværet beskrives som en havneperle i "Ferie- og fritidshavner". En gang bodde det 500-600 mennesker på fiskeværet.  Allerede ved første blikk virker denne øygruppen utrolig sjarmerende.

                                          BjørnsundVi må ta en annen rute enn vi opprinnelig tenkte, på grunn av for lavt luftspenn. Bjørnsund Leirskule ligger her, og vi låner en del av kaien deres. Her myldrer det av ungdommer som er på leirskole og lærer seg fisketeknikker. Det er mye aktivitet med båter som går inn og ut jevnt.

  
Jeg og Storpia går en tur etter middag. Begyggelsen her er veldig vakker. Husene er stort sett veldig godt vedlikeholdt, med fine treutskjæringsdetaljer. De ligger tett inntil hverandre med smale stier med skinnende hvit grus innimellom. Storpia plukker stein etter stein med et stort smil, "glitter Mamma!". Det er meldt veldig fint vær her i morgen, så vi tenker å være her i to netter.

                                          Her er det fint å løpe avgårde

                                                    Et av mange hus i samme stil

                              Mellom husene skimter man fyret på naboøya som er tilknyttet med bru

4 kommentarer:

 1. Hei på dere alle fire. Så artig å følge dere på bloggen deres. Tenk så morro for Vilde å få ha mamma og pappa med seg hele tiden. Ser ut som dere hardet kjempefint. Kos dere masse masse og god tur videre. Vi gleder oss til dere ankommer:) Klem fra oss to i godstolen:) Spesialklæm te Vildemora fra tante AK

  SvarSlett
  Svar
  1. Glad dere liker den! Det er fint å få være sammen hele gjengen. Gleder oss til å treffe dere. Klemmer tilbake.

   Slett
 2. Ha! Bjørnsund! Leirskole i 7. klasse, det var første gangen jeg fikk skikkelig smaken av saltvann. Kjempefin blogg, med ønske om fortsatt god bør og harmonisk mannskap!

  SvarSlett
 3. Artig sammentreff! Takker for det, vi koser oss vi:)

  SvarSlett