lørdag 23. juni 2012


Da er vi i gang!

Skippern reiste hjemmefra til Trondheim på torsdag. Båten ble satt opp på slip, og fikk en omgang med høytrykksspyleren og ny bunnsmøring. I tillegg ble det ny sink og kjølboltene ble strammet. Katta og jentene tok toget inn til byen når Skippern var ferdig.

Vi bestemte oss for å la vovsen være på land i sommer, og det var trist å dra fra ham. Vi vet han får det toppers i sommer sammen med Pappa, men vi kommer til å savne ham mye!

23.juni

St. Hans. Lissmor 9 måneder i dag :)

Pappa sukker alltid over at vi bestandig tar med oss så mye på tur, og har påstått at om vi kom med buss, ville vi ha klart å fylle den til randen også. Nå har vi klart å fylle båten med mengder av klær og utstyr. Til vårt forsvar skal vi seile langs Norskekysten, og da kan man trenge alt fra ullundertøy til bikini. Mesteparten av dagen i dag har dermed gått med til å få stuet alt dette inn i kriker og kroker. Etterhvert ble Skippern rastløs, og da er det like greit å kaste loss. Han har en egen radar for vindforhold. 
 
Vi dro fra Trondheim kl 1515 og fikk raskt fart i båten. 12-15 m/s øst-sørøst gjorde at vi gjorde unna fjorden på kort tid. Var flere ganger over 9 knop uten å anstrenge oss særlig. Katta og jentene puslet litt under dekk, før alle kom opp på dekk. Koste oss i sola alle mann. Søte små blir trøtte på sjøen, og Lissmor gikk raskt ned for telling når hun ble lagt. Storpia tegnet og puslet litt før det ble på tide med kveldsstell. 

                                         Utsikt fra luken over lugaren i skarpen.


                                         9,1 knop, Skippern kniser og ler.

Vi lærer noe hver dag når vi er underveis. I dag har vi lært at det ikke er så lurt å dusje, når vi krenger mot styrbord og lensepumpen ligger og super luft på barbord side. Det ble en minioversvømmelse, så da fikk vi lense på gamlemåten.

Nå sover begge jentene søtt under dekk, mens vi sitter på dekk og nyter vakker utsikt. Havet er nå blikkstile, seilene er revet og vi går for motor. Vi har sett mange små og store St. Hans-bål i kveld. Koselig å se dem fra dette perspektivet. Sola står fortsatt høyt på himmelen, og det er et utrolig vakkert lys.

                                          Et av mange St.Hans-bål langs leia. Mens vi sitter og koser oss, hører vi plutselig en stooor lyd. Rett bak oss kommer et enormt cruiseskip som vil at vi skal flytte oss. «Æ e størst, æ ska først!» Vi legger oss lydig til styrbord og heiser opp Skipperns store flagg. Til takk står de faktisk på broen og vinker til oss. 


                                          Costa Deliziosa, Genoa

Målet for kvelden er Magerøya rett nord for Kristiansund. Vi ble anbefalt denne stoppen av en lokal helt. Vi skal se om vi får komme inn og se på museumet de har der i morgen. 

5 kommentarer:

 1. ÅÅÅ sååå fint å høre om turen dåkkes. Ska følge dere vi ja. Kos dere masse , masse med godjentene til tante og hverandre. God tur videre, vi håpe på besøk når ankomst vestfold. God klæm fra tante AK

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi ska kos oss ja! Vi kjæm gjerne og helse på. Jentan sende klemma tilbake te tante.

   Slett
 2. ÅÅ så spennende!!! Har veldig lyst å være med en gang!!:) Gooo' tur!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Klem fra Stjørdaln!;)

   Slett
  2. Du/dokk e hjertelig velkommen ombord når d mått pass. Snakkes!

   Slett