onsdag 24. juli 2013

Etter frokost tok vi en svipptur innom Brekstad for å bunkre diesel og handle litt. Utpå formiddagen fortsatte vi ferden. Det har vært 6-8 m/s nordavind i dag, altså rett i fleisen. Pinkryss med genoa, storseil og motorhjelp, ga 7-8 knops fart hele dagen. I morgen er det slutt på å haste, da har vi nådd det vi har hatt lyst til å nå.

Dagens severdigheter har vært hurtigruta Nord-Norge på vei nordover og Kjeungen fyr. 

Nord-Norge

Kjeungen
Været har vært mildt og deilig i dag også, men det har vært store geografiske forskjeller på temperaturen ombord. Alt over rekkehøyde var fleece-føre, mens det i ly og solskinn var varmt nok til bar hud. Jeg har dermed tilbrakt store deler av dagen med å sitte i dørken. Der har jeg hatt selskap av lekende barn og kosete valp.

Kasper takler livet ombord på en meget avbalansert måte. Han er nesten for freidig, og vil gjerne gå på fordekket under seil også. Han fikk følge av Skippern en tur i dag, og satt sammen med ham lenge mens det var rolige forhold. 


Skippern har ordnet en trygg hule til ham på dekk, der han har det han trenger. Alle inntrykkene tar imidlertid på til en liten kropp, og i dag sovnet han midt i tyggejobben. 


Dagens seilas ble avsluttet i Sossvika på Stokkøya, rett ved nybrua over til Linesøya. Det var egentlig leggetid, men vi måtte gå over til stranden og se på strandbaren vi har hørt så mye om. Stranden var utrolig vakker i den begynnende solnedgangen, med et yrende liv. Nå skulle det selvfølgelig vært noen bilder derifra, men batteriene på kameraet var dessverre helt flate. Får ta til takke med bilde av utsikten vår fra cockpit nå.

 
Besøket vårt sitter nå og nyter blåskjell på Strandbaren, mens vi koser oss ombord med sovende små. Jeg har stekt pizza i gassovnen for første gang, spent på resultatet. Venter bare på at tiåringen i nabobåten blir lei av å kaste enorme steiner uti vannet samtidig som han synger "Final countdown", så blir kvelden perfekt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar