torsdag 2. august 2012

 Det ble en tidlig start på oss også på tirsdag. Vi dro fra Egersund på morgenen for å få gunstigst mulig passasje over Jæren. Det var meldt noen få sekundmeter som ville hjelpe på fart og stabilitet. Det var vått og grått mesteparten av dagen.

Regntung himmel over Jæren
Tungsjøen fulgte oss store deler av ferden, så etter en stund kurset vi innover mot land igjen. Det ble litt lengre på denne måten, men langt mer behagelig. Jeg fikk også etterhvert et par timer bak roret, godt innpakket i gode klær. Det er en herlig frihetsfølelse å være alene på dekk når vi rir av bølgene. Mens vi nærmet oss land mer og mer, blandet sjølukten seg med fjøslukt fra de store bondegårdene langs Jæren.

Fins ikke dårlig vær...


Vi fant oss en stille og fredelig plass langs en kai i Tananger. Vi gikk vår sedvanlige sightseeing-runde for å utforske området. Storpia spør oss hver morgen: "hvilket land e vi i no?". Så hun er veldig fornøyd med at var i Rogaland. Det vanlige "fortsatt Norge"-svaret er jo så kjedelig.

Til kais i Tananger

Skippern sto opp med Lissmor neste morgen, etter en natt hvor begge jentene holdt meg mye våken. Da hun la seg ned til dupp, startet han maskinen og begynte turen videre nordover. Jeg og Storpia slumret litt sammen før dagen begynte.

Midt mellom Kvitsøy og Karmøya, fløytet en stor kar på oss siden han syntes vi ble for nærgående. Må nesten høre etter når man møter sånne kolosser.


Bortsett fra turen over mot Skudeneshavn, gikk mesteparten av turen innaskjærs. Med mor ved roret fikk Storpia og Pappa kose seg i varmen på fordekket. Vi gjorde et lite forsøk på seilføring, men det var det lite vits i. Resten av turen innover Karmsundet gikk fint, bortsett fra den kraftige strømmen som bremser båten.

Kosestund

Ved innseilingen til Haugesund måtte vi igjen under broen. Jeg vet at det er god klaring, men det er rart med perspektivet nede fra dekket.


 Vi fant oss en fin plass midt i sentrum av Haugesund. Siden vi kom oss avgårde så tidlig, kom vi fram i tolvtiden. Vi fikk en koselig byrunde før det ble indisk take away til middag. På ettermiddagen gikk vi på kino og så Istid 4. Et stort høydepunkt for Storpia, som informerte alle forbipasserende på vei til kinoen om at hun skulle på kino. Lissmor ble for trøtt til filmen, så Skippern gikk tilbake til båten med henne.

Liggested for natten
I dag sto Sletta foran oss, men varselet var fint. En fin seilvind gjorde at vi fikk en fin kryss hele dagen. Etter Sletta ventet idyllisk Skjærgård uten støy eller andre båter. Skippern koste seg veldig, han syntes de små holmene minner om Skjærgården hjemme.

Trang passasje, lykt til venstre
Lykt
Vi hadde planlagt å legge til i Bekkjarvik, men hadde så god fart og fine forhold, at vi valgte å fortsette. Målet for dagen ble Kleppe på sørsiden av Sotra. Godt fornøyd med dagens tilbakelagte distanse, 60 nm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar