mandag 5. august 2013

Etter en ruskete natt til kais på Husværøy, dro vi videre etter frokost. Det var oppholds igjen fra morgenen, og vi fikk en fin seilvind på turen mot Dønna. Vi hadde bestemt oss for Solfjellsjø som destinasjon, og plassen levde opp til navnet sitt og vi fikk se en nydelig solnedgang til kvelden. Og ute i havet lå Lovund og lokket...

Kasper har målet i sikte
Etter en liten runde i mini-sentrum, en tur innom lekeplassen og diverse skadebegrensning ombord, dro vi ut i mild medvind. Ganske raskt etter avgang mot Lovund, sovnet Lissmor, og Storpia lå og slikket sår i køya mens hun så på film. Mor og far fikk dermed en sjelden rolig stund på dekk.

Da vi kom ut i mer åpent hav ute på Lovundfjorden, kom dønningene rullende inn. Medvinden var perfekt for genaker, og jeg fikk være med på å sette genaker for første gang.

Med storseil

Genaker alene pga lite vind
Siden det er lite mothold i genakeren, beveget vi ganske mye på oss. Etter sist runde med mye sjø, bestemte jeg meg for å prøve noe mot sjøsyken. Sjøsyketabletter blir jeg så trøtt av, så da ble det SeaBand. Slapp unna i dag, lover godt. Dessverre ble Lissmor kvalm og kastet opp til slutt, stakkar lita. Hun kom seg raskt, og spiste rekordmye etterpå.Sjøen la seg da vi kom innom holmene. Lovund, rett opp av havet, nå endelig på nært hold. Et mektig syn med et yrende fugleliv rundt.


Etter at vi fikk lagt til kai og fått litt mat i kroppen, måtte vi gå oss en tur. En utrolig sjarmerende øy med overraskende frodige hager. Vi kom også over en fin andedam med staselige ender. Nede på stranden ble det full jubel og livlig lek. Gleder oss til å utforske mer i morgen.Svartisen i det fjerne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar